Via Crucis: Kuin lammaslauma paimenta vailla

Normaali

Suuri joukko ihmisiä vaelsi perjantai-iltana Kaisaniemenpuistosta Suomen pankin kautta Senaatintorille. Ihmisten keskellä kulki mies valkoisissa vaatteissa, mellakkapoliisien saattamana. Monituhatpäinen ihmisjoukko oli tullut katsomaan tuota miestä ja kuulemaan, mitä hänellä oli sanottavanaan. Seuraamaan, kun hänet pidätettiin, häntä syytettiin ja hänet tuomittiin kuolemaan.

Valkopukuinen mies esitti Jeesus Nasaretilaista, joka eli kaksituhatta vuotta sitten Juudean maakunnassa Roomassa, nykyisen Israelin alueella. Raamatusta voi lukea silminnäkijöiden kertomana hänen tarinansa ja sen, mitä Jeesus itse sanoi itsestään.

Saavuin paikalle kesken näytelmän ja jäin odottamaan kulkuetta tienvarteen, josta kuljin ihmisvirran mukana pankille. Kun sitten katsoin tuota väkijoukkoa, kaikkia niitä tuhansia ihmisiä, jotka olivat tulleet katsomaan Jeesusta, mielessäni soivat  Matteuksen evankeliumiin talletetut Jeesuksen sanat.

”Jeesus kulki sitten kaikissa kaupungeissa ja kylissä. Hän opetti synagogissa, julisti ilosanomaa taivasten valtakunnasta ja paransi kaikki ihmisten taudit ja vaivat.Kun hän näki väkijoukot, hänet valtasi sääli, sillä ihmiset olivat näännyksissä ja heitteillä, kuin lammaslauma paimenta vailla.” Matt 9:35-36

Ihmiset olivat kuin lammaslauma paimenta vailla. Missä on paimenemme? Kuka kertoisi meille totuuden?  Kuka sinä olet, Jeesus?

Näytelmä oli vaikuttava, hienosti toteutettu ja puhutteleva, mutta minä vaikutuin enemmän sanoista ”kuin lammaslauma paimenta vailla”. Tuhannet ihmiset tungeksivat ympärilläni, kaikilla sisimmässään sama kaipaus kuin minulla. Kuka voisi pelastaa minut? Kuka pelastaa minut kuolemalta? Kuka pelastaa minut tältä syyllisyydeltä, joka ei jätä rauhaan? Kuka pelastaa minut itseltäni?

Jeesus! Sydämeni oli surullinen. Kaikki nämä ihmiset etsivät sinua, tietämättään tai tiedostaen, aivan kuin minäkin. He olivat tulleet kuulemaan sinun tarinaasi ja sinä kosketit heitä, mutta siihenkö se jäi? Sinun sanasi ei tyhjänä palaa ja sinä olet luvannut vastata heidän huutoonsa. Jeesus!

Tänään etsin vielä Raamatusta tuon kohdan, jossa puhutaan lammaslaumasta ilman paimenta ja huomasin, että sehän jatkuu.

Silloin hän sanoi opetuslapsilleen: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” Matt 9:37-38

Satoa on paljon. Herra, jos sinä voit minua käyttää, niin lähetä minut! En tiedä olenko valmis siihen. En tiedä olenko valmis maksamaan hintaa sinun seuraamisestasi, mutta pyydän, valmista sinä minua! Taivuta sydämeni kuuliaiseksi sinun tahdollesi.

Lähetä lisää ihmisiä elonkorjuuseen noiden tuhansien kaipaavien ihmisten tähden. Jeesus! Älä kulje Suomen ohitse vaan tule ja pelasta tämä maa, nämä ihmiset. Tule ja näytä kuka sinä olet. Sinä kuljit kärsimysten tien, olit vaiti syyttäjiesi edessä, menit ristille ja annoit henkesi kaikkien ihmisten tähden. Anna sen tulla todeksi jokaisen kohdalla. Jeesus!

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Via Crucis: Kuin lammaslauma paimenta vailla

  1. Satuin pääsiäisen aikana näkemään jossain uutiskuvassa pätkän tuosta näytelmästä. Hyvä, että tälläistä järjestetään ja että saa vielä huomiota mediassakin. Mutta parasta on kyllä jos ihmiset tulevat kuuntelemaan ja katsomaan ja jos se vielä saa pohtimaan ja ottamaan selvää asioista. Ja jos se saa meidät, jotka uskomme, viemään viestiä itsekin -kukin itselleen sopivalla tavalla. Hyvää pääsiäispäivää sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s